4 boeken van AVI E3 niveau

AVI E3 boeken: 5 leuke tips!

Home » Kinderboeken » AVI E3 boeken: 5 leuke tips!

AVI E3 boeken: ben je op zoek naar leesboekjes voor je kind? In deze blog vind je 5 tips voor leuke AVI E3 boeken. In onze praktijk Hello Star! lezen we deze boeken met kinderen die moeite hebben met lezen. De boekjes vallen vaak in de smaak! Uiteraard blijft een boekkeuze altijd persoonlijk en o.a. leeftijdsafhankelijk.

Tip: je kan meestal een inkijkexemplaar op bol.com zien, dan kan je gelijk kijken of het jouw kind aanspreekt qua thema, opmaak, etc.

Wat is een boek met AVI E3 niveau?

Als er op een kinderboek het niveau AVI E3 staat vermeld, dan geeft dit aan dat dit boek het leesniveau van eind groep 3 heeft. De letter E staat voor ‘eind’ en het cijfer staat voor de groep.

Meer handige informatie en antwoorden op veel gestelde vragen over AVI-niveaus en AVI-toetsen kan je hier vinden.

Tips voor leuke boekjes

Bij elk AVI E3 boekje hebben we een handig linkje erbij gezet naar bol.com om info over de inhoud van het boek te kunnen lezen en als het boek je kind aan spreekt, te kunnen bestellen (affiliate links).

AVI E3 boeken tip 1: Het kleine draakje

Een spannend verhaal over een meisje en een draakje dat op zoek is naar zijn moeder. Mooie afbeeldingen op elke bladzijde.

AVI E3 boekje Het kleine draakje

Je kan het boek kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link):

Koop bij bol.com

Als je kind dit boekje met plezier leest, dan kan je ook de andere boeken uit de serie Het kleine draakje gaan lezen! Bijvoorbeeld Het kleine draakje vraagt om hulp.

AVI E3 boeken tip 2: Geronimo Stilton – Ik ben geen topmuis

Dit AVI E3 boek komt uit de Makkelijk Lezen serie van Geronimo Stilton. Het wordt meestal ook nog leuk gevonden door wat oudere kinderen (bijvoorbeeld uit groep 5), maar dit kan uiteraard per kind wisselen. Als je kind een grote leesachterstand heeft, dan zou je deze ook kunnen uitproberen.

Het boek heeft een vrolijke opmaak met veel afbeeldingen en kleuren. Het verhaal gaat over de muis Geronimo Stilton, die door zijn vriend Jeena wordt geholpen om een dappere topmuis te worden.

AVI E3 boek Geronimo Stilton Ik ben geen topmuis

Je kan het boek kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link):

Koop bij bol.com

Vindt je kind de serie van Geronimo Stilton leuk? Er zijn nog veel meer boeken, hier lees je er meer over: Geronimo Stilton boeken. Let wel op het verschil tussen de Makkelijk Lezen serie en de andere series van Geronimo Stilton (die hogere AVI-niveaus hebben).

AVI E3 boeken tip 3: Dik is dapper

Dit AVI E3 boek is een samenleesboek. Dit houdt in dat het verhaal 2 AVI-niveaus heeft. De tekst met het ene AVI-niveau leest het kind en de zinnen met het andere AVI-niveau leest de volwassene (of een ouder kind). Het niveau voor het kind bij dit boek is AVI E3 en voor de volwassene AVI M6 (midden groep 6).

Doordat de volwassene zinnen op een hoger AVI-niveau leest, is het begripsniveau van het verhaal meestal veel hoger dan een boek dat alleen AVI E3 niveau heeft. Dit boek kan daardoor heel geschikt zijn voor kinderen met een grote leesachterstand, die graag boeken willen lezen die inhoudelijk wel bij hun leeftijd aansluiten. Maar ook kinderen zonder leesachterstand kunnen van samenleesboeken genieten. Hier kan je meer informatie vinden over samenleesboeken.

Dik is dapper is een spannend verhaal over een jongetje dat gepest wordt en iets dappers doet.

samenleesboek Dik is dapper

Je kan het boek kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link):

Koop bij bol.com

AVI E3 boeken tip 4: Dansen met Pip

Het AVI E3 boek Dansen met Pip bestaat uit drie boeken: Pip wil dansen, Pip heeft pech en Olé, Pip (geschreven door Vivian den Hollander). Alle verhalen uit dit boek zijn op AVI E3 niveau. De boeken gaan over het meisje Pip dat van dansen houdt en de dingen die zij meemaakt. Er staan leuke, gekleurde afbeeldingen in het boek.

De boeken over Pip horen bij de serie Swing. Er zijn nog meer boeken uit deze serie, ook op hogere AVI-niveaus dan AVI E3 (midden groep 4 en eind groep 4).

Dansen met Pip

Je kan het boek kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link):

Koop bij bol.com

AVI E3 boeken tip 5: AVI strip – Piet en Riet hebben een geheim

Dit boek hebben we niet zelf gelezen, maar staat toch in deze lijst omdat we graag een AVI-stripboek op E3 niveau bij de tips willen hebben staan. Voor beginnende lezers of kinderen met een leesachterstand is een AVI stripboek aan te raden om uit te proberen. En natuurlijk ook voor kinderen zonder leesproblemen. In onze blog over AVI stripboeken kan je meer over deze leuke boeken lezen!

Dit AVI E3 boek gaat over Piet en Riet: 2 koks met een geheim.

Je kan het boek kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link):

Koop bij bol.com

We wensen jou en je kind veel plezier met het lezen van AVI E3 boeken! Natuurlijk zijn er naast deze 5 tips nog veel meer andere leuke AVI E3 boeken te vinden.

Hieronder volgen nog andere tips voor ouders van kinderen met leesproblemen of dyslexie.

Meer leesplezier thuis

Wil je graag dat jouw kind met meer plezier oefent met lezen? In onze online training ‘Meer leesplezier voor je kind’ kan je veel laagdrempelige tips vinden. De training is makkelijk op je eigen tijd te volgen en speciaal gemaakt voor ouders van kinderen met leesproblemen of dyslexie. Klik op de knop hieronder als je meer informatie wil:

Andere blogs die je mogelijk ook interessant vindt:


leesplezier vergroten

Auteurs blog: Jolien en Ilonka van Dullemen, MSc

Eigenaressen Hello Star!, praktijk voor RT (technisch lezen, spelling en dyslexie).
Opleidingen: masteropleiding Child and Adolescent Psychology, Universiteit Leiden en ONL Dyslexiebehandelaar.

Ter info: In deze blog zijn affiliatelinks verwerkt. Als je via deze link iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie van de verkoper. De prijs van het product blijft voor jou altijd gelijk en wordt hierdoor nooit duurder. We geven duidelijk aan als een link een affiliatelink is door ‘affiliatelink’ erbij te vermelden. Wij plaatsen alleen affiliatelinks van producten die ons geschikt lijken.

Scroll naar boven

Wil je dat je kind meer leesplezier krijgt?

Bekijk onze online training ‘Meer leesplezier voor je kind’. Makkelijk te volgen op eigen tijd!

leesplezier kind blij lezen
Hello Star! logo

Deze website maakt gebruik van cookies.