donald duck scheurkalender 2023 voorkant

Donald Duck scheurkalender 2023: dagelijks leesplezier!

Home » Lees- en spellingproducten » Donald Duck scheurkalender 2023: dagelijks leesplezier!

Met de Donald Duck scheurkalender 2023 heeft je kind elke dag een leuk leesmomentje! Op deze pagina vind je info over de Donald Duck scheurkalender 2023 en een handig linkje om hem aan te schaffen bij bol.com.

Ben je op zoek naar een andere scheurkalender voor je kind? Er zijn genoeg opties. Het hangt er maar net van af wat jouw kind leuk vindt! Uiteraard geven we op deze pagina ook tips voor andere kind scheurkalenders.


Donald Duck Scheurkalender 2023: voor wie?

De Donald Duck scheurkalender 2023 kan voor iedereen leuk zijn. Vooral voor Donald Duck fans natuurlijk!

Als je kind leesproblemen of dyslexie heeft, komt daar nog als extra voordeel bij dat je kind elke dag een kort maar leuk leesmomentje erbij heeft. Als je kind niet van lezen houdt of lezen moeilijk vindt, dan is elke positieve, speelse ‘leestoevoeging’ fijn (ook al is het maar een kort stripje). Dit kan ook bijdragen aan een positiever beeld van lezen.
Vandaar dat we ‘scheurkalenders’ uitlichten als producttip voor kinderen met leesproblemen of dyslexie.

Kinderen met leesproblemen vinden de Donald Duck (of de Donald Duck Junior) vaak wel heel leuk om te lezen. De Donald Duck Scheurkalender is dan ook meestal heel populair!

donald duck scheurkalender 2023 achterkant


Ga je voor de Donald Duck Scheurkalender of een andere?

Behalve de Donald Duck scheurkalender zijn er uiteraard ook nog andere scheurkalenders voor kinderen te vinden (zie de linkjes verderop op deze pagina).

Het belangrijkst is dat de inhoud aanspreekt bij je kind. Als je kind het onderwerp niet leuk vindt, zal je kind er waarschijnlijk ook niet vaak in kijken. Laat je kind dus mee beslissen in welke scheurkalender je neemt!

Ook is het handig om te kijken of de scheurkalender voldoende aansluit bij het leesniveau van jouw kind.

Verder zou je kunnen kijken naar hoeveel er te lezen is. De hoeveelheid ‘te lezen tekst per dag’ kan per scheurkalender namelijk enorm verschillen. De Donald Duck scheurkalender heeft bijvoorbeeld per dag een kort stripje. Bij sommige andere scheurkalenders is er (veel) meer tekst of zijn het voor- en achterblad beide bedrukt. Dit is heel wisselend per scheurkalender.
Tip: bekijk een inkijkexemplaar om te kijken wat aansluit bij jullie wensen.

Info over de Donald Duck Scheurkalender 2023

Op elke dag van de Donald Duck Scheurkalender 2023 staat een leuk kort stripje. Behalve Donald Duck komen er ook andere figuren uit Duckstad aan bod. Een vrolijk begin van de dag dus!

Daarnaast staat er elke maand 1x een prijsvraag in (op de achterkant van het blad). Je kind kan dus kans maken op leuke prijzen! Er zijn in totaal 13 prijsvragen te vinden in de kalender van 2023.

Wat wel jammer kan zijn, is dat de achterkant van de blaadjes/dagen nu niet meer bedrukt is (behalve als er een prijsvraag is). Vroeger stonden er wel altijd leuke dingen zoals weetjes, moppen of hersenkrakers op de achterkant en dat zorgde natuurlijk voor nog meer lezen en leesplezier.

In het filmpje op de website van bol.com (zie link hieronder) kan je zien hoe de scheurkalender er uit ziet. Het is mogelijk om hem op te hangen.

Met de Donald Duck scheurkalender 2023 heeft je kind dus elke dag een leuk mini stripje en 1x per maand (totaal 13x) kans op vrolijke prijzen. Superleuk! Een cadeau vol met Donald Duck plezier voor je (klein)kind!


Donald Duck Scheurkalender 2023 kopen

De scheurkalender is zowel in fysieke als online winkels te verkrijgen. Je kan de Donald Duck Scheurkalender 2023 kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link).

Koop bij bol.com

donald duck scheurkalender 2023 liggend


Andere leuke kind scheurkalenders voor elke dag leesplezier

Hieronder staan andere leuke scheurkalenders voor kinderen. We hebben elke keer een handig linkje erbij gezet naar bol.com om direct te kunnen bestellen en/of info over de inhoud van de kalender te kunnen lezen.

Kijk ook hier eerst even of de kalender qua leesniveau niet te moeilijk is voor je kind en passend is bij de leeftijd. De hoeveelheid tekst per dag (en of de achterkant van het blaadje wel/niet bedrukt is) kan ook enorm verschillen per kalender.

Keus genoeg in ieder geval!


Quest Junior Scheurkalender 2023

Je kan de Quest Junior Scheurkalender 2023 (bekend van het tijdschrift Quest Junior) kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link).

Koop bij bol.com


Kidsweek moppenscheurkalender 2023

Je kan de Kidsweek moppenscheurkalender 2023 kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link).

Koop bij bol.com


National Geographic Junior scheurkalender 2023

Je kan de National Geographic Junior scheurkalender 2023 kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link).

Koop bij bol.com


Young Scientist Wetenschapskalender 2023

Je kan de Young Scientist Wetenschapskalender 2023 kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link).

Koop bij bol.com

De Waanzinnige Scheurkalender 2023 (van de Waanzinnige Boomhut boeken)

Je kan de Waanzinnige Scheurkalender 2023 kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link).

Koop bij bol.com


Veel plezier met deze scheurkalendertips! Hieronder geven we nog 2 andere tips voor ouders van kinderen met dyslexie of leesproblemen.


Extra tip: Ducklexie voor kinderen met dyslexie of leesproblemen

Wist je dat er af en toe een speciale Donald Duck uitkomt voor kinderen met leesproblemen of dyslexie? In onze Ducklexie blog lees je er alles over!

Ducklexie


Blogs die je mogelijk ook interessant vindt:

Andere gratis tips voor ouders van kinderen met dyslexie of leesproblemen

Wil je graag (gratis) tips om je kind met leesproblemen of dyslexie thuis goed te kunnen helpen? Als je ons gratis beloningssysteem voor het lezen thuis downloadt, krijg je daarna mails met andere leuke tips en downloads waarmee je je kind kan helpen. Ga naar: gratis tips voor ouders van kinderen met dyslexie of leesproblemen.


Auteurs blog: Jolien en Ilonka van Dullemen, MSc
Eigenaressen Hello Star!, praktijk voor RT (technisch lezen, spelling en dyslexie).
Opleidingen: masteropleiding Child and Adolescent Psychology, Universiteit Leiden en ONL Dyslexiebehandelaar.

Ter info: In deze blog zijn affiliatelinks verwerkt. Als je via deze link iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie van de verkoper. De prijs van het product blijft voor jou altijd gelijk en wordt hierdoor nooit duurder. We geven duidelijk aan als een link een affiliatelink is door ‘affiliatelink’ erbij te vermelden. Wij plaatsen alleen affiliatelinks van producten die ons geschikt lijken.

Scroll naar boven

Wil je dat je kind meer leesplezier krijgt?

Bekijk onze online training ‘Meer leesplezier voor je kind’. Makkelijk te volgen op eigen tijd!

leesplezier kind blij lezen
Hello Star! logo

Deze website maakt gebruik van cookies.