dyslexie tips beloningssysteem lezen voorkant

Dyslexie tips voor ouders

Beloningssysteem voor het oefenen met lezen thuis

Ontdek hoe je ervoor kan zorgen dat je kind uit zichzelf gaat oefenen met lezen!

Dyslexie tips: Als je het beloningssysteem downloadt, ontvang je daarna ook andere mails met waardevolle tips en gratis downloads voor ouders van kinderen met leesproblemen!

Andere tip: Als je kind moeite heeft met lezen, is het heel erg belangrijk om te werken aan zelfvertrouwen bij het lezen, het opdoen van succeservaringen en zorgen voor meer leesplezier. Zorg ook voor een veilige leersfeer, waarin je kind het gevoel heeft dat hij fouten mag maken.
Hoe help je je kind aan meer leesplezier? Hoe zorg je voor succeservaringen en zelfvertrouwen bij het lezen? Ontdek het in de online training ‘Meer leesplezier voor je kind‘!

Wij zijn Jolien en Ilonka van Dullemen, kinderpsycholoog, dyslexiebehandelaar en eigenaressen van Praktijk Hello Star!.

Tijdens onze studie Child & Adolescent Psychology leerden wij ‘de magie’ van belonen kennen. Een beloningssysteem is een positieve en krachtige manier om bepaald gedrag (zoals lezen) te laten toenemen. Een fijne bijkomstigheid is dat kinderen het ontzettend leuk vinden om met een beloningssysteem te werken.

Tijdens onze RT-lessen en dyslexiebehandelingen maken we dan ook veel gebruik van beloningssystemen. Het werkt altijd! 

Als ouder kan je dit beloningssysteem gebruiken om de (extrinsieke) leesmotivatie van je kind te verhogen. Veel lezen thuis is erg belangrijk als je kind een leesachterstand heeft.
Met dit beloningssysteem geef je er een positieve draai aan en je kind gaat vaker en zonder problemen lezen. Ontdek het zelf!

 

blank
0 +
Leerlingen begeleid
0 +
Sessies gegeven
0 +
Jaar ervaring
Moeder
Moedervan dochter van 9 jaar
Lees verder
"Jolien en Ilonka hebben ons hele waardevolle adviezen gegeven. Onze dochter is 2 jaar vooruitgegaan met lezen in een hele korte tijd! Ze begrijpen echt hoe je een kind leuk kan laten leren en meer zelfvertrouwen kan geven. We zijn enorm dankbaar!"
Moeder
Moedervan zoon van 8 jaar
Lees verder
"Jullie zijn écht specialisten in leesplezier! Ik kan nooit gedacht dat ik mijn zoon zou horen vragen ‘Mag ik weer oefenen met lezen?’. Maar het gebeurt echt, dankzij jullie! Hij wil nu vaak niet stoppen met lezen. En op de DMT en AVI-toetsen is er een grote vooruitgang te zien. De juf zei dat ze dit nog niet eerder heeft meegemaakt. Superveel dank!"
Moeder
Moedervan zoon van 10 jaar
Lees verder
"WAUW, wat hebben jullie originele en creatieve ideeën over leesplezier! Hier kan elke ouder wat mee. Mijn zoon heeft dyslexie en heeft zoveel aan Hello Star! gehad. Zijn leesniveau en zijn leesmotivatie zijn heel goed verbeterd! Ilonka en Jolien, heel erg bedankt!"
Previous
Next

Wil jij je kind thuis makkelijk aan het lezen krijgen?

Download gratis dit leuke beloningssysteem!

Ontdek hoe je ervoor kan zorgen dat je kind uit zichzelf gaat oefenen met lezen, zonder ruzies!
Voorkom dat je kind te weinig leest thuis en daardoor een (grotere) achterstand oploopt in leesniveau.

Dyslexie tips: Als je het beloningssysteem downloadt, ontvang je daarna ook andere mails met waardevolle tips en gratis downloads voor ouders van kinderen met leesproblemen!

dyslexie tips beloningssysteem lezen voorkant
Scroll naar top