Kaartjes van AVI kwartet De Gorgels liggen omgekeerd op blauwe ondergrond.

De Gorgels AVI kwartet: een gezellig leesspel!

Home » Spelletjes (lezen, taal & spelling) » De Gorgels AVI kwartet: een gezellig leesspel!

Ben je op zoek naar een leuk leesspelletje? Het Gorgels AVI kwartet is een echte aanrader, met name als je kind De Gorgels kent! Hieronder geven we een korte uitleg, wat tips speciaal voor kinderen met dyslexie en ten slotte een aanschaflink naar bol.com.
Helemaal onderaan vind je nog wat extra tips over leesplezier en spelenderwijs oefenen met spelling, lezen en de tafels.

Wat is het Gorgels AVI kwartet?

Het Gorgels AVI kwartet werkt hetzelfde als een normaal kwartetspel. Alleen moet je kind nu (in plaats van 1 woord) elke keer een hele zin voorlezen. De kaartjes zijn onderverdeeld in categorieën die bij De Gorgels horen. Bijvoorbeeld Melle, Bobba of Brutelaars.
Op elk kaartje staan vier zinnen. Als je aan een andere speler een kaartje vraagt, moet je de zin voorlezen. Bijvoorbeeld: ‘Heb jij van Bobba: Bobba is een extreem snelle Waakgorgel?’. Zo oefent je kind ongemerkt met lezen terwijl jullie gezellig aan het kwartetten zijn!

Kaartjes van AVI kwartet De Gorgels liggen omgekeerd op blauwe ondergrond.Tips voor kinderen met dyslexie of een leesprobleem

Bekijk voor je het aanschaft of je kind het leesniveau van de kaartjes voldoende aankan. Uiteraard ook belangrijk als je kind geen dyslexie heeft!
Bij bol.com (zie de link hieronder bij het kopje ‘De Gorgels AVI kwartet kopen’) kan je op een foto een aantal kaartjes inzien. Hiermee kan je bekijken of het al haalbaar is voor je kind.

Als je denkt dat het haalbaar is voor je kind, dan is het Gorgels AVI kwartet een erg leuk spel voor kinderen met leesproblemen of dyslexie! Het kan voor veel leesplezier tijdens het spel zorgen. Voor kinderen met dyslexie is het extra belangrijk om ook spelenderwijs bezig te zijn met lezen.

In onze RT-praktijk Hello Star! spelen we het spel geregeld en het valt bijna altijd in de smaak. Wij vinden het een origineel en superleuk leesspel!

Een paar tips tijdens het spelen:

• Zorg dat het leuk blijft voor je kind, je hoeft zeker niet elke fout te verbeteren;
• Leg de nadruk niet op dat je aan het oefenen bent met lezen, maar dat jullie een leuk spel spelen. Geniet van het kwartetten samen;
• Help je kind bij moeilijke woorden;
• Geef complimenten;
• Geef je kind alle tijd om een zin op te lezen;
• Heeft je kind moeite met bepaalde zinnen of woorden? Lees deze dan (als je kind het fijn vindt) voor het spel begint samen even op.


De Gorgels AVI kwartet kopen

Je kan het spel kopen via onderstaande link bij bol.com (affiliate link):

Koop bij bol.com

We wensen jou en je kind veel speelplezier met het Gorgels AVI kwartet!


Meer leesplezier tips voor kinderen met dyslexie of leesproblemen

Wil je meer leesplezier tips speciaal voor ouders van kinderen met dyslexie of leesproblemen? In onze online training ‘Meer leesplezier voor je kind’ vind je veel waardevolle tips!Wil je meer tips om spelenderwijs met lezen, spelling of de tafels bezig te zijn? Bekijk dan ook onderstaande blogs:

Leuke spellingspelletjes voor thuis: met veel plezier bezig zijn met spelling!
De tafels oefenen in groep 5: ontdek leuke tafelspelletjes voor thuis!
Donald Duck scheurkalender 2022: dagelijks leesplezier!
Frixion pen: spelling oefenen zonder gekras!
Auteurs blog: Jolien en Ilonka van Dullemen, MSc
Eigenaressen Hello Star!, praktijk voor RT (technisch lezen, spelling en dyslexie).
Opleidingen: masteropleiding Child and Adolescent Psychology, Universiteit Leiden en ONL Dyslexiebehandelaar.

Ter info: In deze blog zijn affiliatelinks verwerkt. Als je via deze link iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie van de verkoper. De prijs van het product blijft voor jou altijd gelijk en wordt hierdoor nooit duurder. We geven duidelijk aan als een link een affiliatelink is door ‘affiliatelink’ erbij te vermelden. Wij plaatsen alleen affiliatelinks van producten die ons geschikt lijken.

Scroll naar boven

Wil je dat je kind meer leesplezier krijgt?

Bekijk onze online training ‘Meer leesplezier voor je kind’. Makkelijk te volgen op eigen tijd!

leesplezier kind blij lezen
Hello Star! logo

Deze website maakt gebruik van cookies.