kinderboeken abonnement Hey Reader

Kinderboeken abonnement Hey Reader: elke maand een leuk kinderboek in de brievenbus!

Home » Leesplezier » Kinderboeken abonnement Hey Reader: elke maand een leuk kinderboek in de brievenbus!


Een kinderboeken abonnement kan voor veel kinderen een superleuk idee zijn. Elke maand een mooi en goed geschreven kinderboek in de brievenbus maakt het lezen echt iets om naar uit te kijken! In deze blog bespreken we het kinderboeken abonnement Hey Reader.

Dit kinderboeken abonnement is niet specifiek gericht op kinderen met dyslexie of leesproblemen. Het is wel een hele leuke manier om te werken aan meer leesplezier. Daarom schrijven we wel deze blog erover en geven we ook extra tips hoe je dit kinderboeken abonnement toch zou kunnen gebruiken als je kind wel dyslexie of leesproblemen heeft.

Onderaan de blog vind je een link om Hey Reader aan te schaffen (via bol.com) voor verschillende leeftijden.

We bedanken Hey Reader voor het opsturen van de welkomstbox van het kinderboeken abonnement voor kinderen van 8-9 jaar. Onze blog gaat voornamelijk over de boekenbox voor deze leeftijd.

verpakking kinderboeken abonnement Hey Reader


Doelgroep kinderboeken abonnement Hey Reader

Hey Reader heeft een kinderboeken abonnement voor verschillende leeftijdsgroepen. Je kan dit vrolijke en originele kinderboeken abonnement bestellen voor de volgende leeftijden:

• 0-24 maanden
• 2 en 3 jaar
• 4 en 5 jaar
• 6 en 7 jaar
• 8 en 9 jaar

Is een kinderboeken abonnement voor kinderen van 0-24 maanden al aan te raden? Ja, zeker! Het is namelijk (o.a. voor de taalontwikkeling) belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met voorlezen, ook als je kind nog een baby is. Lees hier bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek van Stichting Lezen en de Universiteit Leiden over het belang van vroeg starten met voorlezen. Supergoed dus dat Hey Reader ook voor deze jonge leeftijdsgroep een kinderboeken abonnement aanbiedt!

Zoals we in de inleiding al aangaven: de boekenboxen van Hey Reader zijn niet specifiek gericht op kinderen met dyslexie of een leesachterstand. Verderop in deze blog geven we handige tips hoe je dit kinderboeken abonnement kan inzetten als je kind wel dyslexie heeft.


Kinderboeken abonnement Hey Reader kan voor meer leesplezier zorgen!

Boeken zijn uitgezocht door kinderboekenexpert

Als je het kinderboeken abonnement van Hey Reader bestelt, krijg je maandelijks een kinderboek in de brievenbus. De kinderboekenexpert van Hey Reader kiest dit boek uit en doet er veel moeite voor om een écht leuk boek uit te kiezen.

Dit is voor ons gelijk een belangrijk pluspunt van het kinderboeken abonnement van Hey Reader: er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de kinderboeken. Hierdoor leest je kind mogelijk boeken die je zelf niet in eerste instantie zou uitkiezen, maar waar hij wel veel plezier aan kan beleven!

Wij kregen het boek ‘Het kattenmannetje en andere sprookjes’ van Janneke Schotveld in de welkomstbox voor kinderen van 8-9 jaar. Een verrassend leuk boek!

boek Het kattenmannetje en andere sprookjes

De kwalitatief goede en originele boekkeuzes zijn een groot voordeel van dit kinderboeken abonnement!

Een suggestie zou kunnen zijn om de box voor kinderen van 6-7 jaar op te splitsen in twee leeftijden, zodat nog meer bij het leesniveau kan worden aangesloten. Het verschil in leesniveau kan bij kinderen in groep 3 en 4 groot zijn.

Uiteraard blijft het wel/niet leuk vinden van een boek altijd persoonlijk. Er kunnen ook kinderen zijn die het boek van de maand minder of niet leuk vinden. Kan je kind vaak kieskeurig hierin zijn of heeft je kind een specifieke voorkeur en staat hij nu niet open voor het proberen van andere boeken? Dan is een kinderboeken abonnement waarschijnlijk niet geschikt. Lees dan bijvoorbeeld onze blogs over leesplezier bevorderen, hoe krijg je je kind aan het lezen en wat te doen als je kind niet wil lezen voor andere ideeën voor meer leesplezier.

Andere leuke onderdelen

Welke onderdelen van kinderboeken abonnement Hey Reader kunnen (naast het zorgvuldig uitkiezen van leuke kinderboeken door een expert) nog meer voor leesplezier zorgen?

• Het welkomstcadeau: bij de eerste boekenbox van dit kinderboeken abonnement krijg je een mooie Superleeskalender (voor sommige jongere leeftijden krijg je een Hey Reader Groeimeter). Deze magnetische kalender werkt motiverend: je kind kan bijvoorbeeld een weekplanning maken en leessterretjes verdienen. Ook kan je kind leuke en afwisselende leesopdrachten bedenken met de ‘doe-magneetjes’!

superleeskalender en minimagneetje van kinderboeken abonnement Hey Reader


• Extra leuk: je krijgt van elk boek dat je via dit kinderboeken abonnement ontvangt, een miniboekmagneetje (vanaf de leeftijd 4-5 jaar)! Dit magneetje kan je op de Superleeskalender in de boekenkast zetten. Doordat het magnetisch is, blijft het plakken. Naast dat het er mooi uitziet, heb je ook kans dat je kind wil ‘sparen’: voor een volle boekenkast op de Superleeskalender. Je kind kan hierdoor gaan uitkijken het volgende boek van het kinderboeken abonnement! Wij vinden dit een erg leuk idee van Hey Reader!

miniboekmagneetje in boekenkast


• De verpakking: de doos is gepersonaliseerd met de voornaam van je kind (deze staat er groot op). Verder is het een vrolijke en speelse box, het voelt echt als een cadeautje! Het verrassingseffect elke maand (welk boek wordt het?) en het cadeautje-effect (cadeautjes krijgen is leuk) kunnen bovendien bijdragen aan het uitkijken naar het boek en een positieve associatie met boeken.
Je kind kan met de doos spelen: er staan autowegen op getekend. Als je meerdere boxen van dit kinderboeken abonnement hebt, kan je kind ze aan elkaar leggen en autoroutes maken. Vooral voor de jongere kinderen leuk.


Tips bij een kinderboeken abonnement als je kind dyslexie of leesproblemen heeft

Onderstaand stukje is geschreven over de boekenbox voor kinderen van 8-9 jaar uit het kinderboeken abonnement van Hey Reader.

Ondanks dat kinderboeken abonnement Hey Reader niet specifiek gericht is op kinderen met dyslexie of leesproblemen, kan je het wel uitproberen met je kind. Want: leesplezier krijgen is juist voor deze doelgroep heel belangrijk! De goede & mooie kinderboeken, de Superleeskalender, het gevoel dat je elke maand een (lees)cadeautje krijgt en de minimagneetjes kunnen hier veel aan bijdragen.

Waar je waarschijnlijk tegenaan loopt, is dat het leesniveau van het boek mogelijk nog te moeilijk is voor je kind om zelf te lezen. Misschien vindt je kind de opmaak van het boek soms onvoldoende aantrekkelijk (bijvoorbeeld teveel tekst op één bladzijde of te weinig illustraties). Kinderen bij wie lezen veel moeite kost, kunnen specifiekere wensen hebben voor een boek dat ze zelf lezen. Hoe kan je dit oplossen?

Hier een paar tips als het boek uit het kinderboeken abonnement voor je kind nog te lastig is om helemaal zelf te lezen:

• Is het boek nog veel te moeilijk? Lees het dan voor. Voorlezen heeft veel positieve effecten, bekijk bijvoorbeeld deze poster met 15 voordelen van voorlezen! Ook als je kind al wat ouder is, is voorlezen erg aan te raden. Daarnaast kan voorlezen ook de leesmotivatie vergroten: je kind leert dat verhalen leuk en interessant kunnen zijn!
• Kan je kind het al wel (deels) zelf lezen? Je kan dan proberen om het boek samen met je kind te lezen. Eventueel kan je om en om een zin lezen. Zo maak je het lezen minder vermoeiend. Om en om een bladzijde of woord is ook een optie en leuk voor de afwisseling!
Je kan je kind ook kleine stukjes laten lezen en jijzelf het grootste deel. Bepaal afhankelijk van het leesniveau en hoeveel moeite het kost wat de beste optie is. Als het nog te moeilijk is en frustratie oproept, kan je beter kiezen voor zelf alles voorlezen.
• Het zou kunnen dat je kind het boek al wel (deels) zelf kan lezen, maar dit niet wil. Kinderen met leesproblemen kunnen specifieke wensen hebben voor een boek dat ze zelf lezen. Dat is heel begrijpelijk, gezien de moeite die het hen kost. In dat geval kan je ook beter kiezen om het boek van het kinderboeken abonnement elke maand voor te lezen aan je kind. Zo krijgt je kind toch de leuke verhalen mee! Het zelf lezen kan je kind dan fijner oefenen met een zelfgekozen boek.
• Zitten er moeilijke woorden in? Zeg deze woorden dan voor.
• Geef je kind complimenten, bijvoorbeeld als hij probeert om zelf te gaan lezen.

• Lees hier meer algemene informatie hoe je je kind met een leesprobleem thuis kan helpen bij technisch lezen.
• Zoek je nog meer leesplezier tips voor kinderen met een leesprobleem? Bekijk bijvoorbeeld onze producttips over scheurkalenders, lezen oefenen met een online leesgame, Geronimo Stilton boeken en onze training voor ouders vol met tips om het leesplezier te vergroten.

Heeft jouw kind een specifieke voorkeur voor boeken waar hij uit voorgelezen wil worden en wil hij niet graag iets nieuws proberen? Dan is een kinderboeken abonnement waarschijnlijk minder geschikt.

opa leest voor aan kleinzoon


Kinderboeken abonnement Hey Reader kopen

Hieronder volgt een overzicht van de Hey Reader boekenboxen per leeftijdscategorie, met een linkje om ze aan te schaffen bij bol.com (affiliate link).

Let goed op bij het bestellen: het wisselt per leeftijdscategorie wat je kan aanklikken. Er zijn opties om de box eenmalig te bestellen, een kinderboeken abonnement voor 3 maanden, een kinderboeken abonnement voor 6 maanden of een kinderboeken abonnement voor 12 maanden. Deze opties zijn er niet voor elke leeftijdscategorie. Je kan de opties kiezen door bij ‘kies je kleur’ een ander plaatje te kiezen, kijk goed welke je hier aanklikt.

Hey Reader – Boekenbox voor leeftijd 0- 24 maanden (bestelling: eenmalig)

Koop bij bol.com


Hey Reader – Boekenbox voor leeftijd 2 en 3 jaar (bestelling: eenmalig)

Koop bij bol.com


Hey Reader – Boekenbox voor leeftijd 4 en 5 jaar (bestelling: eenmalig)

Koop bij bol.com


Hey Reader – Boekenbox voor leeftijd 6 en 7 jaar (bestelling: eenmalig)

Koop bij bol.com


Hey Reader – Boekenbox voor leeftijd 8 en 9 jaar (bestelling: eenmalig)

Koop bij bol.com


We hopen dat jij en je kind veel plezier beleven aan het kinderboeken abonnement van Hey Reader!Auteurs blog: Jolien en Ilonka van Dullemen, MSc
Eigenaressen Hello Star!, praktijk voor RT (technisch lezen, spelling en dyslexie).
Opleidingen: masteropleiding Child and Adolescent Psychology, Universiteit Leiden en ONL Dyslexiebehandelaar.

Ter info: In deze blog zijn affiliatelinks verwerkt. Als je via deze link iets koopt, ontvangen wij een kleine commissie van de verkoper. De prijs van het product blijft voor jou altijd gelijk en wordt hierdoor nooit duurder. We geven duidelijk aan als een link een affiliatelink is door ‘affiliatelink’ erbij te vermelden. Wij plaatsen alleen affiliatelinks van producten die ons geschikt lijken.

Scroll naar boven

Wil je dat je kind meer leesplezier krijgt?

Bekijk onze online training ‘Meer leesplezier voor je kind’. Makkelijk te volgen op eigen tijd!

leesplezier kind blij lezen
Hello Star! logo

Deze website maakt gebruik van cookies.