Hoi!

Wij zijn Jolien en Ilonka van Dullemen en we zijn de oprichtsters van deze website voor ouders van kinderen met dyslexie, leesproblemen of spellingproblemen.

We zijn allebei opgeleid tot dyslexiebehandelaar en psycholoog en samen zijn we de eigenaressen van Praktijk Hello Star!.

We hebben gedurende 6 jaar dyslexiebehandelingen gegeven aan kinderen met ernstige dyslexie. In onze praktijk Hello Star! geven we op dit moment remedial teaching aan kinderen met leesproblemen, spellingproblemen of dyslexie. Dit doen we met heel veel plezier!

Het leukste aan ons werk vinden we het directe, individuele contact met kinderen. We vinden het ontzettend leuk om kinderen te helpen om vooruit te gaan met lezen en spelling, hen te helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen op dit gebied en ze hierin te zien groeien.

Waarom hebben we deze website opgericht? We willen graag kinderen met dyslexie (of lees- en spellingproblemen) en hun ouders helpen. Zodat ouders leuke ideeën kunnen opdoen en op een positieve manier thuis hun kind kunnen helpen! Veel van onze tips zijn gericht op spelletjes, lees- en spellingplezier, beloningen en motiverende oefenvormen.

Onze website bestaat uit gratis downloads (een beloningskaart voor het lezen), blogs, de online training ‘Meer leesplezier voor je kind’ en leuke productentips.

Hello Star!

Hieronder lees je informatie over hoe we in onze praktijk Hello Star! te werk gaan en waarom we ervoor gekozen hebben de online training ‘Meer leesplezier voor je kind’ te ontwikkelen.

Leerlingen begeleid
0 +
Sessies gegeven
0 +
Jaar ervaring
0 +

Hello Star!

De naam van onze praktijk geeft het al aan: wij vinden dat elk kind een ster is!

Bij Hello Star! vinden we een positieve en vriendelijke benadering in het contact met kinderen zeer belangrijk. Bij onze lessen willen we dat de kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.

Een belangrijk kenmerk van Hello Star! is dat we (naast het gebruik van effectieve methodes voor een hoger lees- en spellingniveau) kinderen succeservaringen laten opdoen zodat het zelfvertrouwen toeneemt en leuk beloningsmateriaal gebruiken. Stickerkaarten, beloningsarmbandjes, complimentenkaartjes, smiley-medailles en een grabbelton: we belonen kinderen op vele manieren voor hun inzet!

Bij het geven van de RT-lessen komen we geregeld leuke dyslexie producten tegen (zoals lees- en spellingspelletjes, een uitgumpen of kinderboeken die kinderen met leesproblemen vaak aanspreken). Kinderen vragen tijdens de lessen regelmatig aan ons of we voor hun ouders kunnen opschrijven waar een bepaald product gekocht kan worden.

We vinden het leuk om deze producten als tips op onze website te delen. Op deze manier hopen we dat je interessante ideeën op doet en dat het je kind kan helpen op een leuke manier met lezen/spelling bezig te zijn. 

smiley steekt duim omhoog
open boek met afbeeldingen van verhalen erboven

Leesplezier

Tijdens onze lessen merken we steeds weer dat kinderen sneller vooruit gaan in leesniveau als ze lezen leuk beginnen te vinden. Als je kind meer leesplezier krijgt, is de kans groter dat je kind meer gaat oefenen met lezen en/of makkelijker aan het lezen te krijgen is. Als je kind veel oefent met lezen kan dit een positieve invloed hebben op de vooruitgang in leesniveau.

‘Meer leesplezier krijgen’ is vaak echter ‘makkelijker gezegd dan gedaan’ als je kind een leesachterstand heeft.
Want hoe zorg je ervoor dat je kind lezen thuis leuker gaat vinden? Dat er geen strijd plaatsvindt als je kind moet oefenen? En dat je kind meer zelfvertrouwen bij het lezen krijgt?

Wij hebben voor onze lessen veel technieken, tips en materiaal ontwikkeld om het leesplezier van kinderen te vergroten.

Om ouders en kinderen hiermee te kunnen helpen, hebben we de online training ‘Meer leesplezier voor je kind’ ontwikkeld.

Dit is een training voor ouders die makkelijk te volgen is en vol staat met tips die je direct kan toepassen bij je eigen kind.
Zo krijgt ook jouw kind meer plezier in het lezen!

Remedial teaching voor lezen, spelling en dyslexie

Ben je op zoek naar RT-lessen in de regio Leiden? Heeft jouw kind een leesachterstand en/of spellingachterstand?
Kijk dan op onze website voor RT-lessen:

Scroll naar boven

Wil je dat je kind meer leesplezier krijgt?

Bekijk onze online training ‘Meer leesplezier voor je kind’. Makkelijk te volgen op eigen tijd!

leesplezier kind blij lezen
Hello Star! logo

Deze website maakt gebruik van cookies.